REGIOKRANT DEINZE - TIELT

September 2022
Afdelingen: AARSELE, ASTENE, BACHTE-MARIA-LEERNE, DEINZE, DENTERGEM, EGEM, EKE, GOTTEM, GRAMMENE, HANSBEKE, KANEGEM, LANDEGEM, MACHELEN, MEIGEM, MERENDREE, MEULEBEKE, NAZARETH, NEVELE PLUS, OESELGEM, OLSENE, OOSTROZEBEKE, PETEGEM-AAN-DE-LEIE, PITTEM, RUISELEDE, SCHUIFERSKAPELLE, SINT-MARTENS-LEERNE, TIELT, VINKT, WAKKEN, WINGENE, WONTERGEM, ZEVEREN, ZULTE en ZWEVEZELE

 

 

VORMING VOOR BABYSITTERS OF KINDEROPPASSERS


Gezinsbond Regio Deinze-Tielt zorgt voor een gevarieerd vormingsaanbod zodat elke jongere die zich wil engageren binnen de kinderoppas- dienst een goede start kan maken of verder bij kan leren om zo (nog) sterker in zijn/haar schoe- nen te staan als babysitter/kinderoppasser.

Alle (toekomstige) babysitters/kinderoppassers zijn welkom vanaf 15 jaar (Op voorwaarde dat ze de eerste 2 opleidingsjaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. Vanaf 16 jaar mag het sowieso.). Inschrijven kan via jouw plaatselijke coördinator kinderoppasdienst (KOD) of via mail naar vormingkinderoppasdienst@telenet.be. Ver-meld hierin jouw naam, geboortedatum en woonplaats. De vorming is gratis voor geregistreerde babysitters/kinderoppassers van de Gezinsbond. Ben je nog niet geregistreerd, registreer je dan eerst gratis op www.kinderoppasdienst.be.

 

3 VORMINGEN

telkens in de Europahal Tielt, Gen. Maczekplein 5:

zondag 18 september, 10u-12u, babyverzorging van kop tot teen. Baby’s zijn schattig, lief,... Maar een baby vasthouden, verschonen, troosten, aan- en uitkleden, flesvoeding en een badje geven... vraagt toch wat vaardigheden. Tijdens deze vorming krijg je als (toekomstige) babysitter/kinderoppasser alle info, veel praktische oefeningen (met een pop) en maken we ruimte voor al jullie vragen.

zaterdag 22 oktober, 10u-12u, oeps... wat nu? Onvoorziene situa- ties tijdens het babysitten / oppassen op kinderen. Hoe reageren we best als babysitter/kinderoppasser wanneer een kinderoppasafspraak anders loopt dan verwacht? We bespreken tal van situaties en over- lopen hoe je het aanpakt. Door voor- en nadelen te belichten, willen we bekomen dat de deelnemers zich meer zelfzeker voelen. Uiteraard gaan we ook in op ervaringen van de deelnemers zelf.

zondag 13 november, 10u-12u, omgaan met kinderen voor het slapengaan. Als kinderoppasser kom je vaak 's avonds in een gezin en dien je de kindjes in hun bed te stoppen. Tijdens deze vorming kom je heel wat te weten over hoe jonge kinderen denken, voelen, reageren. Verder leer je hoe je slapengaan best aankondigt en wat je zeker wel/ niet doet. Na deze vorming beschik je over heel wat tips en tricks om de kinderen zo vlot mogelijk naar bed te laten gaan.

 

OOK EEN VORMINGSMOMENT IN DEINZE:


Jaarlijkse, regionale vormingsvoormiddag voor (kandidaat) kinder- oppassers op zaterdag 8 oktober, in het dienstencentrum ‘Zeventien- dorpen’, Ghesquierestraat 15, 9800 Deinze. We beginnen om 9.30 u. De vorming eindigt om 12.00u. Nadien worden jullie getrakteerd op frietjes. Het einde is voorzien om 13u.

Volgende thema’s komen aan bod:

Voor de beginners: 2 thema’s gedurende de voormiddag.

• “EHBO” door Auxilium

• “Kinderverzorging van kop tot teen” door Christiana Vanmaldeghem(Breng voor dit thema een pop mee!)

voor nieuwe en kandidaat babysitters zijn deze vormingen verplicht)

Ook voor de gevorderden hebben we gezocht naar een interessant programma.

Voor de gevorderden: 2 thema’s gedurende de voormiddag

• “Troosten en moeilijke momenten” door Stefanie Deblancq

• “Schud het uit je mouw” workshop over kinderen entertainen met beperkte middelen” door Oscar Crew

Graag een seintje via mail of je wel of niet komt voor 2 oktober. Indien je niet kan blijven voor de frietjes, laat het dan ook zeker weten, zoniet rekenen we je mee. Ken je de kinderoppascoördinator van je afdeling niet, mag je ook verwittigen via: sofiecareel@gmail.com.

Gelieve naam, adres en gsm-nummer op te geven.

 

 

Gosa Oost- en West-Vlaanderen

Bovenregionale Herfstontmoeting

09u00 Onthaal met koffie, thee of fruitsap.
09u50 Welkom door de Gosa nationale voorzitter Herwig De Coninck.
10u00 Voordracht ‘20 jaar lang jagen op voortvluchtige veroordeelde criminelen’ door Martin Van Steenbrugge.

20 jaar lang heeft Martin Van Steenbrugge voortvluchtige veroordeelde criminelen opgespoord. Hij deed dat als baas van FAST, het Fugitive Active Search Team van de federale politie. Soms vond hij ze in een duivenlokaal of onder de matras van hun minnares. Vaker leidde de speurtocht naar verre landen waar criminelen zich ten onrechte veilig waanden.

11u30 Aperitief met 2 culinaire hapjes.
15u00 Optreden Garry Hagger met zijn live band.

De sympathiekste stem van Vlaanderen zorgt voor ‘de mooiste momenten’ op uw podium. Het publiek is het er massaal over eens: Garry Hagger heeft één van de meest indrukwekkende stemmen van Vlaanderen. De zanger staat altijd garant voor een goede portie ambiance met hits als ‘ik heb de hele nacht liggen dromen’ , ‘het allermooiste' en 'als de zon verschijnt', enz...

16u30 Slotwoord

Wanneer: Donderdag 27 oktober 2022

Waar: Salons Mantovani, Doorn 1 te 9700 Oudenaarde

Kostprijs: Deelnameprijs: 55 € p.p.

Info en inschrijving voor GOSA leden regio Deinze – Tielt : Wie een mailadres heeft ontvangt een mail met uitnodiging en link om in te schrijven.

Wie geen internet of mail heeft kan zich telefonisch inschrijven bij :

Gelieve bij inschrijving naam, voornaam + afdeling mee te delen van de in te schrijven personen. Inschrijven en betalen op rekening BE98 0017 4695 0293 vóór 13 okt. van de Gezinsbond GOSA OVL met mededeling Mantovani, Naam, voornaam en afdeling van de ingeschreven personen.

Annulering wegens ziekte of ongeval is slechts mogelijk t.e.m. donderdag 20 oktober, nadien is er geen terugbetaling of tussenkomst meer mogelijk, zelf een vervanger aanbrengen is geen probleem

 

 

EEN BABYSIT OF KINDEROPPAS NODIG?


Wil je er graag een avondje tussenuit? De kinderoppasdienst staat klaar om ouders de kans te geven zich te ontspannen, te engageren in het verenigingsleven of de gaatjes in de combinatie gezin, werk en structurele opvang op te vullen...

Geëngageerde jongeren De kinderoppasdienst steunt op de vrijwillige inzet van geënga- geerde jongeren die het leuk vinden om voor kindjes te zorgen en het boeiend vinden nieuwe gezinnen te leren kennen alsook iets voor hen te kunnen betekenen. Daarnaast vinden ze het mooi meegenomen dat ze hiervoor een kleine vrijwilligersvergoeding (5 euro/u) ontvangen.

Gevarieerd vormingsaanbod Elke (toekomstige) babysitter/kinderoppasser kan gratis deelne- men aan meerdere sessies van het gevarieerde vormingsaanbod van Gezinsbond Regio Deinze-Tielt om zo (nog) sterker in zijn/haar schoenen te staan.

Aanspreekpunt/klankbord De kinderoppasdienst wordt georganiseerd per gemeente/stad en gecoördineerd door vrijwilligers van de plaatselijke afdeling van de Gezinsbond. Zij helpen elk geïnteresseerd gezin op weg en zijn dichtbij als aanspreekpunt en klankbord. Je kan er steeds terecht met vragen, opmerkingen en eventuele bezorgdheden/klachten. Zij kennen de oppassers goed en staan in nauw contact met hen.

Prima verzekerd Via de online tool op www.kinderoppasdienst.be kan elk gezin zijn aanvragen doen en kunnen de oppassers deze aanvaarden. Zowel de babysitter/kinderoppasser als kind(eren) zijn verzekerd voor materiële en lichamelijke schade en voor burgerlijke aansprakelijk- heid. De oppas trouwens ook voor de verplaatsing te voet of met de (brom)fiets. Dat is pas zonder zorgen de deur uitgaan!

Contacteer ons Interesse om als ouder/gezin gebruik te maken van deze dienst of als jongere je te engageren binnen dit topteam? Neem contact op met de coördinator van jouw plaatselijke afdeling (zie contactgegevens op website van jouw afdeling) of stuur een mailtje naar KinderoppasdienstRegioDeinzeTielt@telenet.be.

 

 

TWEEDEHANDSBEURZEN


Afdeling Ruiselede: zondagnamiddag 9 oktober

Afdeling Zwevegem: zaterdagnamiddag 22 oktober

Afdeling Landegem: zondagvoormiddag 23 oktober, Sporthal

Afdeling Nazareth: zondagvoormiddag 6 november, Brouwerij

Afdeling Tielt: zaternamiddag 5 november, Europahal

Afdeling Pittem: zondagnamiddag 6 november

Afdeling Petegem: zondagvoormiddag 20 november, Ter Wilgen

zie voor verdere info op de afdelingswebsites.

 

 

PUZZELKAMPIOENSCHAPPEN IN ONZE REGIO:


Afdeling Sint-Martens-Leerne: zondag 16 oktober, zaal De Engel

Afdeling Meulebeke zondag 30 oktober, 9u30-11u30, St.Amandusschool

Afdeling Dentergem zondag 6 november, 14u30-16u30, JOC

Afdeling Petegem: zondag 6 november, 14u30-16u30, Ter Wilgen

Afdeling Ruiselede: vrijdag 18 november

zie voor verdere info op de afdelingswebsites

 

 

AFDELINGSACTIVITEITEN VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK

 

Afdeling Deinze

FIETSSCHOOL

Kunnen fietsen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij Fiets- school Deinze kunnen volwassenen die in Deinze wonen terecht om te leren fietsen. Eerst oefenen we in een beschermde omgeving. Daarna gaan we de straat op. Vrijwilligers van de Gezinsbond en de Fietsersbond geven de lessen.

Voor wie? Alleen volwassenen die inwoner zijn van Deinze kunnen deelnemen. Je hoeft geen fiets te hebben. De Fietsschool stelt ook fietsen ter beschikking.

Wanneer? In het najaar van 2022 plant de Fietsschool een nieuwe lessenreeks (tien lessen) op woensdag vanaf 21/09 van 9.00 u tot 11.00 uur en op zaterdag vanaf 17/09 van 14.00 tot 16.00 u. Concrete info vind je nu of straks op Fietsschool Deinze - Stad Deinze. Het is aan te raden minimum zes lessen kort na elkaar te volgen.

Waar? De fietslessen vinden plaats op de verharde parking ach- ter het RAC-gebouw (Rijksadministratief Centrum), Brielstraat 25, 9800 Deinze.

Wat kost het? Deelnemen kost 20 euro voor zes lessen. Voor cliënten van het Sociaal Huis Deinze is het gratis.

Info: joost.vermeersch@telenet.be


KIJK, IK FIETS!

Op zondag 16 oktober: een voormiddag- of namiddagsessie van 9:00 tot 12:00 of van 14:00 tot 17:00 - Voor 3 à 5 - jarigen in De Rekkelinge (D. Delcroixstraat 1A) Inschrijven + overschrijven van €10 op rek.nr. Op Wielekes Deinze BE93 7360 4918 9067 vóór 13/10/22, vermelding: ‘kijk, ik fiets’ Leden ontvangen 5 € terug op de lidkaart. Deuren vanaf 8:30 of 13:30. Inschrijven kan ook via: https://deinze.gezinsbond.be

Kijk, ik fiets! is een project om jonge kinderen vanaf 3,5 jaar, op slechts drie uur tijd te leren fietsen op twee wielen. Er wordt een unieke methodiek gebruikt waarbij de ouder actief betrokken is. • 15 kinderen tussen 3,5 en 6 jaar. Elk kind wordt begeleid door een ouder (of volwassen begeleider).

• Een les duurt 3u.

• Elk kind neemt zijn eigen fiets, zonder steunwielen, mee. Desgewenst stelt Op Wielekes een fietsje ter beschikking.

• Wij zorgen, i.s.m. Sportwerk Vlaanderen, voor een opgeleide fietsleermeester. Gezinssport Vlaanderen zorgt voor fietsdiploma’s. I.s.m. Op Wielekes, Gezinsbond, Fietsersbond, Huis van het Kind.


SCHEPPEND VUUR HAYDEN EEN MUZIKAAL VERHAAL

Deze musicoloog leidt ons door het leven en muzikale oeuvre van J.Haydn. Hij doorspekt zijn reis met multiple, gevarieerde en heerlijk-melodische fragmenten. Spreker is voor ons geen onbekende meer: hij gaf in 2018 een hoogst gewaardeerde voordracht over Mozart en in 2020 over Beethoven. Klassieke muziek heeft voor ieder van ons heel wat moois te bieden, laten wij er vanavond andermaal gretig van genieten.

Duur: 2 uur met korte pauze.

Wanneer: Donderdag 13 oktober vanaf 19.30 uur, aanvang 20:00 uur.

Waar: Zaal Rekkelinge • Désiré Delcroixstraat 1 A • Deinze

Inkom: a.d.d. € 12 of bij vooraf inschrijven bij joost.vermeersch@ telenet.be en overschrijven van € 10 vóór 11 okt. op Reknr.Gezins- bond Deinze: BE 18 4427 6851 5165 met vermelding: ‘Haydn + aantal personen”. Leden ontvangen 2 € terug op vertoon van hun lidkaart. Achteraf is er gelegenheid voor een kleine traktatie met een hapje en een drankje.

een samenwerking tussen Davidsfonds Deinze - Nevele en Landegem en de gezinsbond


BENOVEREN EIGEN WONING

Jouw woning energiezuinig maken heeft zowel voordelen voor jezelf als voor het milieu. Bovendien stijgt het comfort, maar ook de waarde op de huizenmarkt. Maar elk huis is anders en welke systemen of technieken kan jij toepassen op jouw woning?

Voor het verwarmen en koelen van de woning moeten we overschakelen van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare en duurzame energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie. Hiervoor bestaan reeds verschillende energie-efficiënte oplossingen op de markt, maar hoe integreer je deze technieken? En is jouw woning hiervoor wel geschikt?

Hoe houd je de woning koel tijdens de warme zomermaanden? Hoe kan je het regenwater maximaal hergebruiken en kan het water wel voldoende infiltreren zodat ons grondwater wordt aangevuld? Deze maatregelen worden ondersteund door de Vlaamse overheid, maar op welke premies heb jij recht en hoe vraag je deze aan?

Wanneer: donderdag 10 november • van 20u00 tot 22u00

Waar: DeRekkelinge • D.Delcroixstraat 1A • Deinze

Door wie: Stijn Gaudissabois, architect en adviseur duurzaam bouwen

Inkom: a.d.d. € 12 of € 10 mits vooraf inschrijven: joost.vermeersch@ telenet.be en het juiste bedrag (€ 8 ppn) overschrijven vóór 7/11 op reknr Gezinsbond Deinze: BE18 4427 6851 5165 met vermelding: ‘benoveren + aantal personen’. Leden ontvangen aan de ingang € 2 op hun lidkaart.


THE SILENT KILLER

Een té hoge bloeddruk komt frequent voor. Op termijn heeft die een heel grote impact op het hart, de nieren, de hersenen en bijgevolg ook op de gezondheid. Hoe ontstaat hypertensie, hoe stellen we die vast, welke zijn de risicofactoren en hoe voorkomt men die? En eenmaal vastgesteld: wat is er aan te verhelpen? Welk dieet moet men volgen, welke medicatie zal men nemen, en welke levenswijze best volgen?

Dr. Peter Zenner, cardioloog in Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze, gidst ons op informele en boeiende wijze door deze materie. Eenmaal terug huiswaarts, zal u alvast heel wat opgestoken hebben over hypertensie en hoe die best wordt aangepakt.

Wanneer: Dinsdag 13 december 2022 • deuren 19u30 • aanvang om 20u00

Waar: DeRekkelinge • D.Delcroixstraat 1A • Deinze

Inkom: a.d.d. € 10 of € 8 mits vooraf inschrijven: joost.vermeersch@ telenet.be en het juiste bedrag (€ 8 ppn) overschrijven vóór 10/12 op reknr Gezinsbond Deinze: BE18 4427 6851 5165 met vermelding: ‘Hypertensie + aantal personen’. Leden ontvangen aan de ingang € 2 op hun lidkaart.


Maak een prachtig bloemstuk voor Kerstmis

Een prachtig bloemstukje dat je huis vreugde doet uitstralen en waarop je fier kan zijn. Een mooiere attentie kan je jouw huisgenoten niet geven. Breng zelf mee: tafelbescherming en een mesje of snoeischaar. Bijdrage vooraf te betalen:

Volwassenen Niet-leden betalen € 30, Leden € 25 Voor het materiaal is er keuze te over. Schrijf snel in want het aantal plaatsen is beperkt. Ten laatste op 10 de-cember (indien niet volzet)

Inschrijven via mail (annemie_pollet@hotmail.com) of 09 386 31 81 en schrijf het passende bedrag over op Reknr. Gezinsbond Deinze: BE18 4427 6851 5165 met vermelding "bloemschikken + aantal volw. ".

Wanneer: woensdag 21 december • van 19:00 tot 22:00 uur

Waar: Ghesquierestraat 15 • Zeventiendorpen • Deinze

 

 

Afdeling Kanegem

Kerstconcert met Barbara Dex

Tijdens de kerstperiode zal je naar jaarlijkse traditie weer kunnen genieten van ons kerstconcert in de Sint-Bavokerk van Kanegem. Dit jaar zal de warme stem van Barbara Dex, onder begeleiding van drie live muzikanten, u meenemen naar onvergetelijke momenten in de typische kerstsfeer.

Een aanrader voor wie zich helemaal wil onderdompelen in de gezellige sfeer van de kerstdagen. Meer info volgt later op https://kanegem.gezinsbond.be/ en op https://www.facebook.com/gezinsbondkanegem

 

 

Afdeling Wontergem

Ontbijt aan huis

Beste leden van de Gezinsbond, inwoners van Wontergem en om-streken... Eens geen zin om bij de bakker aan te schuiven? De gezinsbond brengt het ontbijt aan huis in Wontergem. Inwoners buiten onze gemeente kunnen deze afhalen in de ‘Dentergemstraat 121’ tussen 7u30 & 9u30.

Wanneer: Zondag 16 oktober

Inschrijven: kan tot en met 3 oktober bij 1 van de bestuursleden of via

 

 

Afdeling Ruiselede

Een beknopt overzicht van onze toekomstige activiteiten...

Voor meer info, surf naar http://www.gezinsbondruiselede.be

Watergewenning, zwemlessen en vrij zwemmenVanaf zaterdag 10 september in zwembad Aalter van 13u tot 13u45. Watergewenning en zwemlessen vanaf 4 jaar, 15 lessen van 45 minuten, 4 instapniveaus. 70 euro voor leden Gezinsbond. Een volgende lessenreeks start op zaterdag 14 januari.

Vrij zwemmen voor 1 euro vanaf 12u45.

Bye Bye Buikje: 6 sportieve lessen in zaal Sport & Spel op dinsdagavond vanaf 20 september, start om 19u30 of 20u30. Samen trainen we op kracht, stabiliteit en coördinatie van ons li- chaam. 25 euro voor leden Gezinsbond of Ferm. Een volgende les- senreeks (7 lessen) start op dinsdag 8 november.

Tweedehandsbeurs: Op zondag 9 oktober van 13u30 tot 15u30 in zaal Sport & Spel. Verkoop van kleding, speelgoed, kin- derboeken en babymateriaal. Deze editie zetten we “SPEELGOED” in the picture. Naast het vertrouwde aanbod vragen we alle verko- pers extra veel speelgoed mee te brengen. Gratis toegang. Kinder- oppas voorzien zodat je rustig kan rondkijken.

Knuffelturnen: Een plezierige manier van bewegen voor peuters en kleuters samen met één van hun (groot)ouders. Er gaan 3 sessies door in De Kiem vanaf zondag 9 oktober voor peuters van 1,5 tot 3 jaar (9u30 tot 10u15) en kleuters van 3 tot 5 jaar (10u30 tot 11u15). 15 euro voor leden Gezinsbond.

Noteer alvast in je agenda, meer info op de website...

donderdag 20 oktober: lezing slaapcoach i.s.m. Huis van het Kind vrijdag 28 oktober: fakkeltocht centrumstraten Ruiselede i.s.m. Chiro vrijdag 18 november: puzzelkampioenschap zondag 4 december: kindertheater BOINK KADUL i.s.m. Cultuurraad

 

 

Afdeling Petegem aan de Leie

FAIR TRADE ONTBIJT

We verwachten u voor een (h)eerlijk ontbijt met wereldwinkelproducten in Leiepoort Campus Sint-Hendrik (Guido Gezellelaan 105) tussen 8 en 10 uur. De opbrengst gaat dit jaar naar een project in Senegal: “niet meer sterven bij leven geven

Inschrijven: via Oxfam Wereldwinkel Deinze, Ghesquièrestraat 39, op rek.nr. BE43 7509 0517 9901 of zie voor verdere info op de af- delingswebsite van Gezinsbond Petegem. Volw.: 10 €, kind. (6-12 j.): 5 €, kind. -6 jaar gratis.

 

 

Afdeling Zwevezele:

Tweedehandsbeurs speelgoed: Zaterdag 22/10/2022:

Niemand zal ontkennen dat het leven in het laatste jaar heel veel duurder is geworden, speciaal wat energie en voeding betreft. Wij willen met onze afdeling dan ook graag een steentje bijdragen om op één vlak het leven van onze leden goedkoper te maken, nl. op het vlak van speelgoed. Over enkele maanden komen er opnieuw enkele feesten aan waarvoor je als ouder voor de kinderen of als grootouder voor de kleinkinderen speelgoed nodig hebt. Daarom organiseren wij op 22 oktober in de polyvalente zaal van de sporthal in Zwevezele een tweedehandsbeurs in speelgoed. Als bij jou de zolder volstaat met speelgoed dat je eens weg wil dan kan u bij ons aankloppen als standhouder op de beurs. Als u naar interessante aankopen van speelgoed zoekt dan bent u op 22 oktober welkom als bezoeker. Alle info: website Gezinsbond Zwevezele.


CREA-NAMIDDAG “CREATIEF MET KOUSEN”

Op maandag 31 oktober 2022 organiseren wij een voor alle kin-deren die interesse hebben. Deze namiddag gaat door in de biblio- theek op de Hille (het vroegere kerkgebouw) en duurt van 14u tot 16u30. Er is een drankje voorzien voor de aanwezige kinderen. Kostprijs: bedraagt € 5,00 per kind. Wie wil meedoen dient grote kousen en knopen mee te brengen.

 

 

Afdeling Zulte

BOERENMARKT

Kom even langs op de stand van Gezinsbond Zulte op de boeren markt in Olsene op 18 september en ontdek enkele leuke doe-spelletjes die je ter plaatse kan spelen. Op onze website zulte.gezinsbond.be kan je een rebus oplossen. Geef het antwoord op die rebus af aan de stand van Gezinsbond Zulte en maak kans op gratis deelname aan onze komende sprookjesactiviteit (1 per gezin).

Zin om zelf mee te helpen organiseren aan onze gezinsvriendelijke activiteiten? Ben jij de handige ‘Harry’, de administratieve duizend- poot of degene die overal de ‘gaatjes’ kan vullen? Kom dan ook zeker eens langs op onze stand om kennis te maken. Goed idee, kom ermee! Tot binnenkort?!


Sprookjesactiviteit

Op zaterdagnamiddag 29 oktober wordt de G.Martenszaal in Zulte tot in de verste hoekjes en kantjes omgetoverd tot een prachtig sprookjesgebeuren. Helaas is er iets verkeerd gelopen en werd er wat gerommeld met de sprookjes.

Dompel je onder in de wondere sprookjeswereld van onder andere Goudlokje, Doornroosje, Roodkapje, Hans & Grietje,... en ga de uitdaging aan om de sprookjesfiguren te helpen de sprookjes terug in orde te krijgen.

Verkleed je als prins, elfje, ridder, prinses... en het wordt allemaal nog leuker. Tot dan!

Kostprijs: €3/kind (niet-leden : €6/kind) - inschrijving verplicht en alle info op zulte.gezinsbond.be


Intocht Sinterklaas met ontbijtbuffet

Zondag 27 november is het terug zo ver en komt de Sint met de boot aan in de jachtha- ven van Zulte. We verzamelen ‘s morgens vroeg om 7u45 aan het Fiertelhof en wandelen met z’n allen naar de jachthaven om er de Sint en zijn Zwar- te Pieten feestelijk te verwelkomen. (Wie niet wil/kan meewandelen is welkom in het Fier- telhof vanaf 8u00.)

Samen met de Sint en zijn Zwarte Pieten keren we dan terug naar het Fiertelhof om daar te genieten van een heerlijk uitgebreid ont- bijtbuffet. De Sint zal geschenkjes uitdelen aan alle kinderen ! Meer informatie & inschrijvingen (voor 22/11/22) op onze website: https://zulte.gezinsbond.be Tot dan!


KERSTEVENT

Om ons feestjaar 2022 in schoonheid af te sluiten organiseren we op 24/12/22 voor de allereerste keer een kerstevent. De kerstperiode is een ideaal moment om, als Gezinsbond, nog even het gezin (en de ruimere familie) de nodige aandacht te geven. Gezien het de eerste editie is van ons kerstevent, kunnen we nog niet heel concreet meegeven wat er zal te beleven vallen. Één ding is nu al zeker, de kerstman en zijn ‘helpende handen’ zullen alvast aanwezig zijn.

Hou onze website in het oog want daar zal ten gepaste tijde de nodige info verschijnen. Tot dan! https://zulte.gezinsbond.be

 

 

Afdeling Nazareth

QUIZ 100 jAAR GEZINSBOND

De Gezinsbond wordt 100 jaar en dat willen we vieren (met een beetje vertraging)! In onze Grote Gezinsquiz nemen gezinnen het tegen elkaar op. Geen grote kennisvragen waarop alleen geleerden het antwoord weten, maar een toffe afwis- seling van ludieke weetjes, duels, raadsels, gokvragen... Ouders, kinderen, grootouders: iedereen is welkom! Wie kroont zich tot het quiztalent van de buurt?

Wanneer: zaterdag 15 oktober • 18u00 tot 22u00

Waar: CC De Brouwerij

Kostprijs: 5 eur pp/ 3 euro per kind. Iedereen prijs Minstens 1 lid gezinsbond per team


KINDERNAMIDDAG CIRCO DAPARRO

Circo Daparro zorgt opnieuw voor een knotsgekke namiddag vol goocheltrucs, theater en actieve betrokkenheid van zowel kinderen, ouders, grootouders,... samenwerking FERM Zie voor verdere info naar onze afdelingswebsite. https://nazareth.gezinsbond.be

Wanneer: woensdag 2 november • in de namiddag • CC De Zwaan


TWEEDEHANDSBEURS TAFELVERKOOP

Kostprijs: 10 EUR per tafel voor leden • 20 EUR per tafel voor niet leden • Gratis voor bezoekers

Wanneer: zondag 6 november • 09u30 - 12u30

Waar: CC De Brouwerij


CREA-WORKSHOP MET OLGA

Handicraft voor jongeren tussen 8 en 15. Olga begeleidt de jongeren bij het maken van een leuke bladwijzer of lavendelzakje. Een echte EHBO cursus naaien, zodat knopen aan- naaien en andere basisvaardigheden een makkie worden.

Wanneer: vrijdag 18 november • 19u00 - 21u00

Waar: Bondslokaal Erfgoedhuis • Nazareth

Kostprijs: 5,00 EUR voor leden •  8,00 EUR voor niet-leden

Zeer sterk aanbevolen! (ook voor de nieuwe mannen)

 

 

Afdeling Vinkt

POPPENTHEATER Pedrolino: “Drommels, de krobbels”

Waard Filemon is eigenaar van een reusachtig bos dat hij nu wil verkopen, doch slechts aan iemand die eerbied heeft voor de natuur. Verschillende kandidaat-kopers maken hun opwachting, doch geen enkele heeft aanvaardbare bedoelingen met het bos. Als Filemon ook weigert te verkopen aan Flurk, de knecht van vrouwe Herbolijn, wordt hij dag en nacht geplaagd en gesard door de afschuwlijke krobbels. Pierke zoekt een middel om die vreselijke beestjes klein te krijgen ...

Wanneer: zaterdag 24 september, 14.30 uur.

Waar:Oude jongensschool Vinkt.

Kostprijs: Toegangsprijs: 7 € p.p. • Voor kinderen vanaf 5 jaar.

 

 

Afdeling Nevele Plus

WORKSHOP ‘Oude Meesters met een Knipoog’

De workshop is bedoeld voor ouder/kind of grootouder/kleinkind. Inschrijving is per DUO. Alle materialen (1 doek), een drankje en veel plezier is inbegrepen in de prijs. Een extra doek is eventueel ter plaatse te verkrijgen (€5 ter plaatse te betalen)

Kostprijs: Je inschrijving is maar definitief na storting van €35 per DUO (volw & kind) op rekening BE72 8905 1407 9116 met vermelding ‘Workshop 03-11-2022 +naam. Leden van de Gezinsbond (minstens 1 van het duo) krijgen het maar liefst €15 op de lidkaart terug. Neem dus zeker je lidkaart mee!

Waar: Atelier Suzy, Cyriel Buyssestraat 2 te Nevele,

Wanneer: donderdag 3 november (vakantie) van 13u30 tot 16u30.

ism met atelier Suzy


NATUURWANDELING IN DE OUDE KALEVALLEI

Natuurwandeling met gids voor het hele gezin. De wandeling is niet toegankelijk met buggy / rolstoel. We wandelen ongeveer een 5-tal km met korte tussenstops. Na afloop krijgt iedereen nog een hapje en drankje (inbegrepen in de prijs).

Kostprijs: inschrijving is maar definitief na storting van €4 per persoon (volw & kind) op rekening BE72 8905 1407 9116 met vermelding ‘Natuurwandeling 16/10’ + naam Leden van de Gezinsbond krijgen het volledige bedrag op de lid- kaart terug. Neem dus zeker je lidkaart mee!

Waar: We spreken af aan de kerk van Merendree

Wanneer: op zondag 16 oktober 2022 • stipt om 10u00. Einde van de wandeling is voorzien rond 12u00 - 12u30

met gids van natuurpunt

 

 

Afdeling Astene

VOLKSSPELENTORNOOI

T.g.v. Astene kermis organiseert de Gezinsbond een volkspelentornooi met als bekroning een leuke prijs voor de winnaar per leeftijdsca-tegorie. U kan ook aanschuiven aan de pannenkoekenbar, voor de kinderen die deelnemen aan de volksspelen zijn er gratis poffertjes!

Wanneer: op zondag 16 oktober • 15u00 – 18u00

Waar: in zaal Ter Leie

Inschrijven: is niet nodig, kom gerust langs op ons gratis evenement.